donderdag 27 februari 2014

Recept: kruimelkoek *

Vandaag heb ik weer een recept voor jullie! Dit recept zag ik op op de blog van Wimke.

Wat je nodig hebt:


*200gr. boter      *200gr. bruine suiker      *125gr. havermout   *250gr. Zelfrijzend bakmeel
*3/4 appels      *kaneel       *zakje vanillesuiker


Verwarm de over voor op 175 graden. Doe een vel bakpapier op de bakplaat.

Meng de gesmolten lauwwarme boter in een grote kom met de suiker, de havermout en het zelfrijzend bakmeel.
Mengen dus niet kneden!!
Het wordt vanzelf een mooi kruimelig deeg.
Neem 3/4 van het deeg, en verspreid dit op de bakplaat, en druk het goed aan.

Snipper de appels (zonder schil), en meng dit met wat (vanille) suiker en kaneel naar smaak.
Verdeel de appelsnippers over het deeg en druk weer goed aan. Neem het laatste 1/4 deel van het deeg en verkruimel dit over de appels, en druk ook dit weer flink aan.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven, en bak de kruimelkoek in ongeveer 40 minuten gaar.

Haal de kruimelkoek uit de oven, en snij de koek in stukken. Laat daarna de koek afkoelen, en hard worden.



Klaar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten